Workshops

Voor groepjes van minimaal 2 deelnemers. In de studio voor maximaal 4 deelnemers per workshop; in een eigen grotere ruimte ook voor grotere groepen. De inhoud wordt afgestemd op jullie interesse en behoefte. Bijvoorbeeld in bedrijf, familie of vriendengroep. Altijd inclusief thee met iets lekkers en een reader. Bij ochtendworkshops is een vegetarische lunch na afloop mogelijk; bij buitenworkshops een vegetarische picknick.
Bijdrage: workshop van 2.5 of 3 uur: €30; stiltedag: €50; weekend: kosten delen plus vrije gift.

Makkaho: energie-oefeningen met de 5 elementen: ieder mens is net als de kosmos opgebouwd uit de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze korte serie (10 minuten) stretch-oefeningen uit de Japanse Zen traditie werkt op energiebanen en organen en daardoor op de totale gezondheid. Er wordt uitleg gegeven en samen geoefend. Bij fysieke beperkingen worden aanpassingen aangeleerd. Na het volgen van de workshop kun je deze serie thuis beoefenen, bijvoorbeeld in combinatie met meditatie.

Surya Namaskar – Zonnegroet: deze bekende yoga-oefening kan dynamisch / sportief of ontspannen/ meditatief beoefend worden. In de workshop worden achtergronden besproken, variaties getoond, bijbehorende mantra’s geleerd. En natuurlijk gaan we veel bewegen en oefenen. De workshop wordt afgesloten met ontspanning en meditatie.

Stiltedag: Een hele dag intensief werken met yoga en meditatie. Van 9.00 – 15.30. Dompel jezelf onder in de helende stilte van yoga en meditatie. Inclusief lunch.

Veda mantra reciteren: Leer in een avondworkshop een Veda mantra om thuis te beoefenen. Keuze van de mantra in overleg: bijvoorbeeld: Gayatri, Mahamrtyunjaya, Saha nav avatu, Asatoma sat gamaya, Ayur mantra. Alle Veda mantras hebben helende en opwekkende kracht en betekenis. Je krijgt tekst en audio mee om thuis verder te gaan.

Loopmeditatie en voetmassage: een vorm van meditatie waarbij je heel langzaam en aandachtig loopt. Uitleg en achtergronden en daarna: oefenen. (Een deel van) de workshop vindt buiten plaats, op een rustig, schoon grasveld in de buurt. Massage van je eigen voeten maakt de workshop compleet.

Weekend leven als in een ashram. Van vrijdagmiddag tm zondagmiddag in een rustig gelegen huisje op een bungalowpark. Met een groepje van 3 tot 5 deelnemers.

Satsang: Samen Zijn: naast bovenstaande workshops worden ook andere momenten van Samen-Zijn georganiseerd, in de geest van de Himalaya Traditie. Een vrije gift voor het werk van Swami Veda en de Traditie wordt op prijs gesteld. Kijk op de Satsang pagina van deze site.