Satsang

Satsang betekent: samenzijn. Deze activiteiten zijn een aanvulling en verdieping op de yogalessen en voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden; een vrije gift voor de Himalaya Traditie wordt op prijs gesteld. Stuur een berichtje als je mee wilt doen.

Maandelijkse meditatie bij volle maan:
naar initiatief van Swami Veda wordt bij volle maan wereldwijd gemediteerd. Met de intentie voor vrede en liefde, in onszelf en in de wereld waarin we leven. Je kunt thuis meedoen en zitten zolang als je wilt of kunt. Bij Himalayayoga Enschede ben je ook welkom om samen te mediteren; in de studio of online. Je kunt het hele programma meedoen of om 21.00 binnenkomen voor alleen de meditatie.
20.15 – 20.55: korte yogales en ontspanningsoefening
21.00 – 21.10: begeleide meditatie
21.10 – zolang als je wilt: stille meditatie
Data: zie agenda pagina
Wil je meer informatie over de volle-maan meditaties: https://ahymsin.org/meditation_section/full-moon/

Maandelijkse meditatie bij nieuwe maan:
naar initiatief van de Himalaya community wordt ook bij nieuwe maan samen gemediteerd. Hiervoor is 1 tijdstip vastgesteld, 18.00u Indiase tijd, dat is 13.30 (wintertijd) of 14.30 (zomertijd) bij ons. Welkom om samen te mediteren, in de studio of online! In de zomer kunnen we ook besluiten om buiten op een rustige plek gaan zitten. Voor data: zie de agenda pagina.
Voor meer informatie: https://www.ahymsin.org/new-year-and-new-moon-meditations/

Veda mantras: Eenvoudige mantras uit de Veda leren en samen reciteren. Bijvoorbeeld de bekende Gayatri of Mahamrtyunjaya mantra, of een andere mantra naar keuze van de deelnemers. Eén of meerdere bijeenkomsten, naar wens van de deelnemers.