Chaire: Yoga en meditatie in Himalaya Traditie

Riemke de Groot, 053-4347340, info@chaire.nl

YOGA IS SAMADHI: ruimte, stilte, licht, vrijheid, ontspanning, tevredenheid. Yoga is vooral een oefening voor het denken (de mind). Ons leven van alledag veroorzaakt spanning en vervuiling in mind en lichaam. Yoga maakt je hiervan bewust en leert je om te ontspannen. In de les tijdens de oefeningen, en van daaruit in je dagelijkse leven.

"Yoga is niet aangeraakt zijn door de wervelingen van het denken"
"Dan kom je thuis bij je Zelf"
"De houding is stabiel en aangenaam".
Deze sutra's (verzen) van Patanjali, lopen als een rode draad door de lessen zoals die bij Chaire gegeven worden.

Yoga bij Chaire is voor iedereen, ongeacht lichamelijke beperkingen of conditie. De oefeningen kunnen indien nodig aangepast worden. Yoga kan verlichting geven bij klachten zoals rugklachten, stress, migraine en slaapproblemen. Maar vooral brengt yoga je "thuis bij jezelf", leert yoga je om te ontspannen en te ontdekken wie je werkelijk bent.
Een yogales bij Chaire duurt 90 minuten en heeft een vast patroon met afwisselende oefeningen. De les begint met stilte, daarna een serie lichaamsoefeningen, die gedaan worden vanuit aandacht (mindfullnes) en ontspannen ademritme. Daarna een ontspanningsoefening, ademoefening (pranayama) en afsluitend in stilte met meditatie. Na de les is er gelegenheid om thee te drinken. Er mag dan gepraat worden en er kunnen vragen gesteld worden over de les, maar het hoeft niet. Deelnemers worden uitgenodigd en gestimuleerd om ook thuis te oefenen. In de kleine groepen is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht.
Praktisch: in de studio zijn matten, kussens en dekens aanwezig. Neem zelf een grote doek mee om op de mat te leggen. Draag gemakkelijke kleding en zorg voor warme sokken en een trui. Neem geen zware maaltijd kort voor de les. Zet je mobiele telefoon uit.
Yoga is ervaren, daarom ben je na al deze woorden van harte uitgenodigd om te komen meedoen!

Lestijden: Er zijn lessen op maandagavond en woensdagavond van 19.30 - 21.00, doorlopend (ook tijdens schoolvakanties) van half september tot en met half juni. In juli en augustus is er Zomeryoga, elke maandag van 19.30 - 21.00.

Verdieping:Voor wie zich verder wil verdiepen zijn er workshops, weekenden, maandelijkse studiegroep en meditatieavonden. Via de nieuwsbrief kun je hiervan op de hoogte blijven.
Traditie: Ik ben verbonden met de Himalaya Traditie, onder spirituele leiding van Swami Ritavan Bharati. Dit is een weg van intensieve beoefening en scholing in yoga en meditatie. Meer informatie over de Himalaya Traditie en AHYMSIN vind je hier en via de links.
informatieblad yoga
workshops
Satsang - Samenzijn
terug naar overzicht
Prijslijst
Links
Opgeven voor de nieuwsbrief (ongeveer 5x per jaar)
<